De TWEEDE les na de voortgangstoetsen

Goeie morgen lieve cursisten,

Vandaag willen we nog een keer leren van onze fouten en besteden we aandacht aan de schrijftoets, doen we de spreekoefeningen van thema 7 en praten we over het ROC.

Heeft iedereen zijn huiswerk gemaakt? Straks bespreken we oefening 3 van thema 7 (bladzijde 230)

Schrijftoets

Iedereen krijgt zijn toets terug en bestudeert die individueel. Daarna vergelijk je de antwoorden met een medecursist. We bekijken de schrijfkaart op taalabc.nl 

Stuur een mail aan mij met de nieuwe antwoorden die je samen met je medecursist hebt bedacht.

Start thema 7

Thema 7 gaat over werk. Werkervaring, kwaliteiten en opleiding. Dit thema gaat ook over solliciteren en instructies geven. Jullie leren meer over het persoonlijk voornaamwoord en verwijswoorden voor dingen.

We stoppen een paar weken met thema 6 en beginnen met thema 7, want op 19 februari is er een Open dag op het ROC en op 5 maart is er een ‘doemiddag’. Daar gaan we allemaal naar toe. Wat kunnen we daarvan leren? We maken een portfolio over 3 beroepen. Een portfolio werken we uit, voor jou, voor een kind, een familielid of iemand die je kent. Thema 7 gaat over werk en sluit goed aan bij de activiteiten op het ROC.

  • We bespreken oefening 3 van thema 7 (bladzijde 230/ 231)
  • en en bespreken oefening 4

 

We spelen het kwaliteitenspel.

Vandaag bedenken we antwoord op de vragen: ‘waarom ga ik naar de Open Dag van het ROC en wat wil ik daarvoor weten?’ We schrijven de vragen op flaps, zoeken de antwoorden op en sturen die in de groepsapp.

Huiswerk voor Woensdag:

  • Bespreek jouw kwaliteiten met 3 mensen in jouw omgeving, waarvan één Nederlandstalige. Woensdag moet iedereen 3 minuten praten over haar/ zijn ervaringen. Wat heeft men aan je verteld?
  • Maken grammatica oefening 5, 6 en 7 (thema 7).